Je kunt je niet meer aanmelden voor deze retreat 

2-4 DECEMBER 2022 @ Land Van Lisa

Fantastic Ecstatic Dance Retreat

☆ spelen ☆ verbinden ☆ ecstatisch ☆ sensueel ☆ vrijheid ☆ ceremonieel ☆ intenties ☆ aarden ☆ genieten .........

Kom meegenieten met ons! Je hebt het verdiend. Heerlijk samen ontmoeten, dansen, lachen, inspireren en genieten.

Dat kan allemaal tijdens de..FanTastIc EcsTaTic danceretreat op het prachtige Land van Lisa. Samen met ongeveer 40 andere deelnemers.

Het is een all-inclusive weekend; inclusief overnachten, eten en drinken. (Vegan / Vegetarisch en alcoholvrij). Verder kun je genieten van de aanwezige sauna en hottub. Allemaal in de mooie landelijke omgeving van Land van Lisa.
Kijk voor een indruk naar de foto's van Land van Lisa : https://landvanlisa.nl/fotos/ 


Ecstatic Dance met:

☆ DJ PACHAMAMA
DJ MARTYN ZIJ
☆ NYKKYO ENERGY DJ 


Ook verschillende workshops waaronder:

AFRIKAANSE MODERNE DANS
door Simone Heijloo www.simoneheijloo.nl  
AFRIKAANSE DRUMS EN PERCUSSIE
door Paul op de Weegh www.paulpercussie.nl  
BLACKLIGHT ECSTATIC BODYPAINTING
met Robin Sterre www.robinsterre.nl
LIBIDO LOVE OF LIFE
door Monika Körschner www.embodieddance.nl

Verder een wervelend optreden van
☆  HEALING SOUND MOVEMENT & FRIENDS
- Renske Skills (zang/dans)
- Anastasiia Ionova (hang)
- Maui Sztioffstojewski-N'kikidouha Jr. (hang)
- Martin Gort (percussie)
- Sven (beatboxer)
www.songdancer.nl  www.healingsoundmovement.com 

☆ INCLUSIEF: 
Vegetarisch eten
Hottub
Sauna
Kampvuur 

Er zijn ook diverse masseurs / masseuses aanwezig die je extra kunnen laten ontspannen.

email: lightspiritevents@gmail.com

☆ OVERNACHTEN 
Er zijn meerdere slaap plekken waar je met meerdere mensen slaapt. Een eigen camper/tent meenemen mag ook. Er is voldoende sanitair (Wc's douches etc).
Andere slaapplekken: 
Daarnaast is er een Pipowagen voor 2 personen en een caravan. 
Vijf minuten lopen bij de buren van Land van Lisa zijn er bij de Monasterij 2 eenpersoonskamers en 1 tweepersoonskamer. Hier zijn extra kosten aanverbonden.

Kosten voor dit weekend : € 339,00
Tickets: www.lightspiritevents.com 

Bellen voor info kan altijd: 06 18534480 (Jeroen)
email: lightspiritevents@gmail.com

De DJ's

DJ PachaMama

DJ PachaMama neemt je mee op een Ecstatic Dance-reis die je hart raakt, geïnspireerd door diepe gelaagde muziek.
PachaMama draait een muzikaal scala van hartverwarmende klassieke piano via invloeden van diepe spirituele aardse tribale deuntjes tot diepe transcendentale house, het is een extatische flow-dansreis die je uitdaagt je te verbinden met je innerlijke ziel en om je eigen unieke gelaagde expressie te vinden.'

DJ PachaMama is een Ecstatic Dance DJ & oprichter van Ecstatic Nature Dance. 

Mixcloud:
https://www.mixcloud.com/Ecstatic_DJ_PachaMama/ 

DJ Martyn Zij

DJ Martyn Zij is een populaire DJ in de ecstatic dance scene. Daarnaast draait hij geregeld op de bekende barefoot danceparties Nataraj.
Hij heeft bijzondere smaak ontwikkeld voor verschillende genres van over de hele wereld, van grouding bass & beats en tribal grooves naar meer meditatieve en lyrische klanken. Deze combineert hij tot explosieve dansmuziek.
Hij produceert en remixt en brengt zijn sets op een funky manier in het hart van de danser.   
Website: www.mzr.nl 

Nykkyo Energy DJ

Nykkyo staat bekend om zijn ultieme diepgelaagde muziek  die menig danser naar nieuwe onbekende delen van zichzelf brengt. 

Hij mengt subtiele helende frequenties en verrassende ritmes. Laat je meevoeren op een diepe innerlijke dansreis die je naar je ware zelf brengt en als je het toelaat een euforisch gevoel zal geven. Ecstatic Dance ten top. Hij is ook bekend op vele festivals en bewuste dansfeesten zoals Mysteryland, Mandala, Hieros Gamos, OpenUP, D.E.E.P en nog veel meer, Hij is resident Ecstatic Dance DJ bij Ecstatic Dance Utrecht, Zutphen, Breda en Groningen en heeft  veel gastoptredens gezien bij Ecstatic Dance rond Nederland en Europa.
Website: https://divine.tools/nykkyo-energy-dj


Concert
Healing Sound Movement & Friends

Afgelopen zomer heeft Renske Skills sporen achter gelaten bij verschillende muziek en dansfestivals en heeft ze veel optredens gedaan met live muzikanten en werkt ze samen onder de naam Healing Sound Movement en produceert ze samen met haar partner John Consemulder eigentijdse helende soundhealing muziek en ethnische wereld dans muziek onder de naam Songdancer.

Naast haar werk als artiest begeleidt ze mensen ook  op retreats in de Azoren waar ze nu woont met haar gezin en heeft ze een online programma voor mensen die graag willen werken met zang en helende stem en soundhealingprincipes.

Dit keer komt ze samen met 2 hangspelers Maui en Anastacia, percussionist Martin Gort en Beatboxer Sven.

Deze combi zorgt ervoor dat je zowel in de opzwepende rhythmische en melodische muzieksferen word bewogen, waarbij je in verschillende ethnische dansinvloeden terecht komt en lekker kunt grooven en viben.

En daarnaast ook meer in soundhealing soundscapes kunt afdalen in de diepte van ontspanning en rust. De integratie van deze werelden worden samengebracht tot een helende dans en muziek concert.

We nemen je graag mee op reis in de wereld van geluid, vibratie, frequenties, trilling en licht.

- Renske Skills (zang/dans)
- Anastasiia Ionova (hang)
- Maui Sztioffstojewski-N'kikidouha Jr. (hang)
- Martin Gort (percussie)
- Sven (beatboxer)
www.songdancer.nl

www.healingsoundmovement.com


Workshops

Afrikaanse Moderne Dans 

 ☆ SIMONE HEIJLOO

Simone Heijloo is danseres, dansdocent, choreografe, danstherapeute, bewegingscoach en Post-Hbo docent muziekeducatie. Simone geeft als specialisatie les in Afrikaanse Moderne dans en is een unieke dansdocente in deze techniek in Nederland. Simone volgde haar professionele dansopleidingen in Afrikaanse Moderne en traditionele dans in Senegal (l'Ecole des Sables, o.l.v. Germaine Acogny) en Burkina Faso (Ecole de Danse Irène Tassembédo, EDIT) en dansstages en optredens in Ghana, Ivoorkust en Senegal, Afrika.  In 2018 produceerde Simone haar eerste Afrikaanse dansproductie 'RODÉ' in Nederland en in 2019 haartweede productie in Senegal genaamd 'Rien n'est plus beau que la vérité' in samenwerking met Senegalese danser en choreograaf Seny Kama. Samen met muzikant Neco Novellas en yogadocente Alice Neuteboom is Simone oprichtster van Afro Yoga in Nederland.
Website:  www.simoneheijloo.nl  


Afrikaanse drums en percussie 

 ☆ PAUL OP DE WEEGH

Afrikaanse drums en percussie ( Djembe en Duns) iets voor jouw om te leren? Of al langer bezig? Tijdens Fantastic Ecstatic is de gelegenheid om Djembe les te krijgen van een ervaren docent die je met basis-technieken al snel een traditioneel ritme ( in polyritmiek) kan leren spelen. Ook wat meer ervaren mensen kunnen nog bij leren en lekker spelen natuurlijk. Djembe spelen is goed voor je hersenen, stress release, fijne motoriek, het aard je. Afrikaanse percussie is energiek, je kunt goed je energie laten stromen . Muziek spelenderwijs leren in een leuke groep en setting. Techniek, ritme, samenspel, het komt allemaal aan bod.
Website:
www.paulpercussie.nl


Blacklight Ecstatic Bodypainting

 ☆ ROBIN STERRE

Hoe bijzonder is het, om de dans vanuit een ander licht te benaderen :-) Deze unieke lichtervaring met Black Light is het waard een keer mee te maken. Ontdek je eigen sensualiteit door jezelf en anderen te beschilderen. Dit gebeurt met body paint dat gevoelig is voor Blacklight. Ervaar het maar. Tijdens de Ecstatic Dance met Martyn Zij zullen de schilderijen in beweging komen.
Het gaat vanzelf.


Libido Love of Life 

☆ MONIKA KÖRSCHNER

Onze seksuele levensenergie - ons Libido - is een essentieel onderdeel van de natuurlijke expressie en beweging van ons lichaam. Het ene moment gecompliceerd, het andere moment extatisch, afwezig of belast met verwachtingen vanuit vroegere ervaringen.

'Libido - Love of Life' raakt de universele elementen aan die betrekking hebben op het voelen, bewegen en vergroten van de mogelijkheden deze levenskracht volledig te belichamen in alle gebieden van je leven.

Wanneer ons hart en ons lichaam door dans en bewust bewegen wakker worden, komt ook onze seksuele energie in beweging. Op de dansvloer voelen we ons misschien het ene moment bruisend, stralend en aantrekkelijk en het volgende moment schuldig, onhandig en verlegen.

We voelen ons misschien overweldigd door onze eigen ervaring of door de seksuele energieën rondom ons, of we voelen ons mat, niet in contact met onszelf of gewoon buitengesloten. 

In een aandachtige, veilige, seksueel positieve omgeving gaan we dit complexe, creatieve en verdiepende onderzoek aan met compassie en nieuwsgierigheid.  

Over Monika en haar werk:
https://www.embodieddance.nl/

Ceremonie

☆ SENLY VAN DER HEIDEN-TIEMESSEN

Dit is Senly, een danseres, meer dan 3 jaar spaceholder in het Ecstatic Dance team van Zutphen en teamlid van Ecstatic Dance Deventer, maar ook docent drama en beeldende kunst.Ze geeft met veel passie en een open hart ceremonies bij ED.
Haar ceremonies zijn gericht om te landen in je lichaam, lichaamsgewaar te zijn, te ademen en te voelen. Jezelf helemaal te openen voor de dans, sensueel, activerend, verbindend, aanwezig in je lichaam, maar ook in contact (met de andere danser). Spelen.!  Te genieten van de beweging in jou, de dans, de aanraking, het samenspel om uiteindelijk hartopenend de Ecstatic dans reis in te gaan.

Host

☆ JEROEN KUMELING

De Fantastic Ecstatic Dance Retreat is een initiatief van Jeroen Kumeling.  Jeroen heeft jarenlang ervaring in het organiseren van retreats  ( Ecstatic Dance Intensive, Ooh La La Gathering , Fantasic Ecstatic Dance Retreat, Yoga Retreat Twente ) en festivals ( Ooh La La Festival, Nacht van het Geluid, Ooh La La Camping etc.) . Daarnaast is hij facilitator en initiator van  Ecstatic Dance Twente en ook actief als (Ecstatic-) DJ.

Het Team

We hebben ditmaal weer een heel fijn team bestaande uit: