VOLGENDE FANTASTIC ECSTATIC DANCE RETREAT:
2-4 DECEMBER 2022 @ Land Van Lisa

Fantastic Ecstatic Dance Retreat

Tickets: >>HIER<< 

27,28,29 mei 2022 Start 17.00 u op vrijdag, einde 16 u op zondag

Kom meegenieten met ons! Je hebt het verdiend. Heerlijk samen ontmoeten, dansen, lachen, inspireren en genieten.

Dat kan allemaal tijdens de..FanTastIc EcsTaTic danceretreat op het prachtige Land van Lisa. Samen met ongeveer 40 andere deelnemers.

Het is een all-inclusive weekend; inclusief overnachten, eten en drinken. (Vegan / Vegetarisch en alcoholvrij). Verder kun je genieten van de aanwezige sauna en hottub. Allemaal in de mooie landelijke omgeving van Land van Lisa.
Kijk voor een indruk naar de foto's van Land van Lisa : https://landvanlisa.nl/fotos/ 


Naast 3 keer Ecstatic Dansen met top DJ 's

ESTA POLYESTA
MARTYN ZIJ
YARUN DEE


Ook verschillende workshops waaronder:

CONTACT IMPROVISATIE 
Verzorgd door "LOBY LAM "

EURITMIE
"SUSANNAH VAN ASCH-YASUDA

SUFI WHIRLING

Verzorgd door *DERWISH OSMAN*
Verder een live concert van
*SINAN ARAT*
*FRALALAI*
*RACHID RENARDO

Er zijn ook diverse masseurs / masseuses aanwezig die je extra kunnen laten ontspannen.
email: lightspiritevents@gmail.com

Overnachten: 
Er zijn meerdere slaap plekken waar je met max 4 mensen slaapt. Een eigen camper/tent meenemen mag ook. Er is voldoende sanitair (Wc's douches etc).
Andere slaapplekken: 
Daarnaast is er een Pipowagen voor 2 personen en een caravan. 
Vijf minuten lopen bij de buren van Land van Lisa zijn er bij de Monasterij 2 eenpersoonskamers en 1 tweepersoonskamer. Hier zijn extra kosten aanverbonden.

Kosten voor dit weekend : € 315,00
Tickets:
https://www.lightspiritevents.com/a-70236975/fantastic-ecstatic-dance-retreat-27-28-29-may-2022/fantastic-ecstatic-dance-retreat-normal-bird-ticket-27-28-29-may-2022/

Bellen voor info kan altijd: 06 18534480 (Jeroen)
email: lightspiritevents@gmail.com

Workshop & Concert
Sufi Whirling

SUFI WHIRLING Is een meditatieve bewegingskunst die de mens lichamelijk, geestelijk en spiritueel stimuleert. Sufi Whirling is geïnspireerd door de 'Sema', de HemelenWat u gaat ervaren?Bij het beleven van Sufi Whirling ontwaakt uw persoonlijk energie centrum en wordt geactiveerd. Door te gaan wervelen, in Sema gaan, zal u ervaren in contact te zijn met alles wat in beweging is om u heen, van micro tot macro kosmos.Sufi Whirling is universeel en is toegankelijk voor een ieder ongeacht achtergrond, lifestyle of leeftijd.

DERWISH OSMAN:
Een leerling van de wereldbekende soefie Grootmeesters Sh. Nazim Al-Haqqani en Sh. Hisham Kabbani, geleerden en spirituele grootmeesters van de Naqsibandiyya Soefi-orde. Onder hun spirituele leiding geeft Derwish Osman 'teachings' over de mystieke tradities van de soefies. Hij volgt zijn hart en verbind mensen met elkaar, uit respect voor het mens-zijn. Regelmatig reist hij naar landen als Engeland, Ierland, Spanje, Duitsland, Frankrijk, België en Nederland. De uitnodigingen komen niet alleen vanuit de soefies maar vooral ook uit de Boeddhistische, Christelijke en Sjamanistische hoek. Hij krijgt support van mooie hart-werkers.Informatie: https://www.facebook.com/derwishosmanVideoclip met Fralalai: https://www.youtube.com/watch?v=wfqljA2I9E8

SINAN ARAT Is een ney (rietfluit) speler en zanger. Hij is geboren in Erzincan (Turkije) en studeerde ney aan het klassieke Ottomaanse Muziekconservatorium in Izmir (TR). Hij behaalde zijn masterdiploma op de internationale kunstvakschool Codarts Rotterdam onder leiding van de legendarische bansuri meester Pandit Hariprasad Chaurasia en ney-meester Kudsi Erguner. Sinds zijn ontmoeting met de meest mystieke fluit, de ney, reflecteert hij zijn geluid via verschillende benaderingen die voortkomen uit de regionale Anatolische volksmuziek, Ottomaanse en Indiase klassieke muziek, evenals fusions en experimentele vormen. Hij gelooft dat muziek een onzichtbare brug van de adem is, waar we allemaal met elkaar verbonden zijn en op de een of andere manier een kijk op het leven en de liefde in een echte dimensie creëren. Het is een brug door een steen naar de mens, door de haard naar de kosmos, door stilte naar de oerknal, door veelheid naar de eenheid. Informate: https://www.facebook.com/nayi.sinan
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=qKw8iwsSbzk&t=16s

FRALALAI (Francesca Lai) is een Italiaanse harpspeelster, zangeres en songwriter en woont in Amsterdam. Haar oorspronkelijke stijl, Keltisch en Mediterraans, is doordrenkt met dromerige Keltische sferen. Maar ze speelt ook Mediterraanse en Midden-Oosterse stijlen die vol zitten van diepe en emotionele klanken. Fralalai omschrijft zichzelf als een neo-oeroude vrouwelijke troubadour die verschillende stijlen en talen samenvoegt in een interculturele mix die onze moderne tijd verbindt met de oude werelden.Haar optredens leiden tot betoverende innerlijke reizen, waardoor je weer in contact komt met je emoties en met de natuur, en is het een aangename viering voor het hart.Informatie: https://www.fralalai.com/

RACHID RENARDO Is een soefie leerling in de Naqsibandiyya Soefi-orde. De soefi leringen verfijnden zijn spirituele en artistieke talenten. Als genezer en zanger gebruikt hij zijn stem om mensen te genezen met heilige soefi-mantra's en heilige geschriften. Hij is ook een professionele verteller / dichter / kalligraaf en schilder. Zijn workshops gaan voornamelijk over Sufi-Sound healing en spirituele levenscoachprogramma's en Soefi-leringen. Rachid Renardo studeerde en groeide op in Marokko en België. Hij studeerde kunst, muziek, kruidengeneeskunde, economie en talen.Kwalificaties:-Gecertificeerde Tajweed-docent (zangcoaching en koranrecitatie)-Gecertificeerde Arabische kalligraaf en schilder.-Gecertificeerd Herbalist en SoundhealerInformatie: https://www.facebook.com/Racheedo

De DJ's

Esta Polyesta

DJ Polyesta maakt een feest met Global Beats en Ethno House. Polyesta staat bekend om haar World Music- en Balkan Beats-sets, maar vanwege haar liefde voor elektronische muziek houdt ze er echt van om beats met etnische muziek samen te voegen tot een funky feel-good mix. Ze combineert muziek uit Afrika, Azië, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Europa alsof er geen grenzen zijn, culturen en mensen in de dans verbinden. De stijl van Polyesta is vloeiend en vrouwelijk, opbeurend en leuk. "Dans is een feest." Polyesta is een DJ met een missie: breng wereldmuziek naar de clubs en festivals door etnische, akoestische geluiden te combineren met elektronische beats.

Website: https://estapolyesta.nl

Martyn Zij

DJ Martyn Zij is een populaire DJ in de ecstatic dance scene. Daarnaast draait hij geregeld op de bekende barefoot danceparties Nataraj.
Hij heeft bijzondere smaak ontwikkeld voor verschillende genres van over de hele wereld, van grouding bass & beats en tribal grooves naar meer meditatieve en lyrische klanken. Deze combineert hij tot explosieve dansmuziek.
Hij produceert en remixt en brengt zijn sets op een funky manier in het hart van de danser.   

Yarun Dee

De muziek die Yarun Dee laat horen is een samensmelting van elektronische muziek met sjamanistische, tribale en oosterse geluiden van over de hele planeet. Het gevoel op de dansvloer is tegelijkertijd ruimtelijk en geaard. Subtiele en meeslepende melodieën, sterke en aardse beats. Ritmes die ervoor zorgen dat je lichaam wil dansen, je geest stil wordt en je wezen uitbreidt. Yarun nu voornamelijk een all round Ecstatic Dance DJ. Hij draait wereldwijd bij verschillende Ecstatic Dance communities.  


Workshop 

Contact Improvisatie: Loby Lam

Contact Improvisatie is een moderne dansvorm gebasseerd op lichamelijke principes van aanrakingen, gedeelde gewicht, het luisteren naar de contactpunten en meebewegen. Of je nou een gevorderd danser bent of een nieuwsgierige beginner, het is inclusief voor alle soorten lichamelijke mogelijkheden en beperkingen: het is geschikt voor iedereen. Voor de Ecstatic Dance weekend geeft Loby de basics om met CI te kunnen spelen op de zaterdagochtend. Tevens geeft hij ook les bij Kahbam (Contact Improvisatie groep) in Enschede Bij Kahbam exploreert je naar lichamelijke bewegingen in de CI workshops en jamsessies op de vrijdagen in de Prismare (Enschede) Voor meer info en planning: www.kahbam.com 


Workshop  Euritmie

Susannah van Asch-Yasuda

Het woord euritmie betekent "goed ritme". Om ons heen in de natuur en dus ook bij onszelf, zien we verschillende ritmes. Denk aan het dag -of nachtritme of ons hartritme. Het ritme kan door verschillende redenen worden verstoord, waardoor blokkades optreden.


The Hosts:

Louise Bijkerk en Jeroen Kumeling