Ecstatic Dance Intensive 11,12
& 13 juni 2021

Een weekend om je te verdiepen en processen aan te gaan met behulp van Ecstatic Dance en andere workshops.
Klik hier voor het programma

Samen met ongeveer 30 andere deelnemers.Het is een all-inclusive weekend; inclusief overnachten, eten en drinken.(Vegan / Vegetarisch en alcoholvrij). Allemaal in de mooie landelijke omgeving van Land van Lisa. Kijk voor een indruk naar de foto's van Land van Lisa : 
https://landvanlisa.nl/fotos/

Op het programma staan:
5 x Ecstatic Dance
DJ's: Martyn Zij, Yarun Dee, DJ Goldmund, Jeronysos en Esta Polyesta
Workshops: Schaduwwerk en LachYoga
Live muziek: Loes Swinkels
Eten en drinken: verzorgd door de Gezonde Toverkeuken en Debs Food 4 Soul/

Naast het programma kun je heerlijk genieten van de prachtige omgeving van Land van Lisa en is het heerlijk toeven bij het kampvuur. Er zijn meerdere slaap plekken waar je met 5 a 4 mensen slaapt.  Een eigen camper/tent meenemen mag ook. Er is voldoende sanitair (Wc's douches etc). Andere slaapplekken:
)
Meer info over de speciale slaapplekken: neem direct contact op met Jeroen: 0618534480

Kosten voor dit weekend : € 315,00  HET WEEKEND IS UITVERKOCHT
Ticketlink: https://www.lightspiritevents.com/a-63597724/ecstatic-dance-intensive/ecstatic-dance-intensive-11-13-june-2021-normal-ticket

De DJ's

Martyn Zij

DJ Martyn Zij is een populaire DJ in de ecstatic dance scene. Daarnaast draait hij geregeld op de bekende barefoot danceparties Nataraj.
Hij heeft bijzondere smaak ontwikkeld voor verschillende genres van over de hele wereld, van grouding bass & beats en tribal grooves naar meer meditatieve en lyrische klanken. Deze combineert hij tot explosieve dansmuziek.
Hij produceert en remixt en brengt zijn sets op een funky manier in het hart van de danser. 
(vrijdagavond)

Esta Polyesta

DJ Esta Polyesta maakt een feest met Global Beats en Ethno House. Polyesta staat bekend om haar World Music- en Balkan Beats-sets, maar vanwege haar liefde voor elektronische muziek houdt ze er echt van om beats met etnische muziek samen te voegen tot een funky feel-good mix. Ze combineert muziek uit Afrika, Azië, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Europa alsof er geen grenzen zijn, culturen en mensen in de dans verbinden. De stijl van Polyesta is vloeiend en vrouwelijk, opbeurend en leuk. "Dans is een feest." Polyesta is een DJ met een missie: breng wereldmuziek naar de clubs en festivals door etnische, akoestische geluiden te combineren met elektronische beats.
Website: https://estapolyesta.nl

(zondagmiddag)

Yarun Dee

De muziek die Yarun Dee laat horen is een samensmelting van elektronische muziek met sjamanistische, tribale en oosterse geluiden van over de hele planeet. Het gevoel op de dansvloer is tegelijkertijd ruimtelijk en geaard. Subtiele en meeslepende melodieën, sterke en aardse beats. Ritmes die ervoor zorgen dat je lichaam wil dansen, je geest stil wordt en je wezen uitbreidt. Yarun nu voornamelijk een all round Ecstatic Dance DJ. Hij draait wereldwijd bij verschillende Ecstatic Dance communities.  
(zaterdagochtend)

DJ Goldmund

In zijn eigen woorden: "De reis is de sleutel in Ecstatic Dance. Ik vind het leuk om een muzikale reis te creëren, die bij elkaar opgeteld meer is dan de som van de afzonderlijke elementen.
Genieten is een integraal onderdeel, maar het hebben van een ervaring die overstijgt; dat de muziek lichaam en ziel naar ongewone plaatsen leidt, dat maakt een echte extatische dans speciaal. Mijn gevoel voor de reis komt voort uit mijn eigen avontuurlijke geest, altijd hunkerend naar de verwondering een berg te zien glinsteren in de zon, of een meer op een windstille dag, of de Pleiaden voor het eerst aan de nachtelijke hemel. Mijn belangrijkste invloed toen ik opgroeide was progressieve rock, de geweldige conceptalbums van weleer, ongelooflijke reizen op zich. Denk daarbij de geest van Afrika waar ik ben geboren en getogen, de trommel die de hartslag is van ons lichamelijk bestaan. Mijn keuzes zijn erg eclectisch, net als een essentieel onderdeel van de kernkwaliteiten van een DJ, om je die persoonlijke melange te brengen die je nergens anders zou kunnen vinden. Altijd dicht bij muziek blijven met een kern die de pure energieën weerspiegelt die in ons zijn belichaamd: kroon, hart en heupen, licht en donker. Diepe aarde en vulkaanuitbarstingen, euforische pieken in de stratosfeer. En een cello om je zachtjes aan te raken. Alle genres en stijlen zijn bouwstenen of hulpmiddelen om tijdens de reis te gebruiken - dit is de ongelooflijk creatieve schoonheid van dit medium. "https://ecstaticdance.org/dj/dj-goldmund/.

(zaterdagavond)

DJ Jeronysos

DJ Jeronysos heeft altijd een verrassing voor je in petto.  De ene keer neemt  hij je mee op een magische reis door Wonderland, de andere keer beleef je een rauwe absurdistische hordenloop  waarin onoverbrugbare muzikale werelden elkaar in hoog tempo opvolgen en omarmen. 

De muzikale reis van Jeronysos is er een die je niet snel zult vergeten. Naast de ritmische liftende klanken laat hij je ook kennismaken met gerafelde muziek: je kunt dansen met je eigen demonen en deze tijdens de dans weer aan het licht brengen. Als de reis voorbij is, ben je weer veilig thuis. Jeronysos is zelf ook een enthousiaste danser en dompelt zich graag onder in de muziek tijdens de Ecstatic Dance. 
(zondagochtend)

Workshops

Schaduw Werk
door Karin Roozemond

In de schaduw bevinden zich kenmerken van jezelf die je ongemakkelijk vindt, die ooit door jou en/of je omgeving werden afgewezen.
Deze delen van jou zijn 'ongebruikt' en dragen veel ruwe levensenergie. Ze zijn nog onbeïnvloed, krachtig en authentiek. Wat een energieboost
geeft het als we deze kanten van onszelf verwelkomen!

In deze workshop gaan we ons op een creatieve manier met een schaduwdeel verbinden en ontdekken wat dit deel ons kan brengen als het meer in het licht mag komen.
Oude culturen gebruikten vaak maskers om met de energie van Goden en Schaduwen te versmelten. Dat gaan we in deze workshop ook doen, de maskers liggen al klaar.
Wees welkom, kom spelen met licht en schaduw en ontdek het magische schaduwrijk!

Karin Roozemond

'Ik hou ervan om energie die in de schaduw woont, uit te nodigen in het licht, om er een stem en een vorm aan te geven. Ik nodig mensen uit om te groeien, om te transformeren, soms zacht, soms prikkelend, maar altijd respectvol en met humor.' 
(zaterdagavond)

LachYoga
door Femke Kloppenburg

Lachen is een sterk medicijn tegen stress, pijn en conflicten. er is niets beter en meer betrouwbaar om je geest en je lichaam weer in evenwicht te brengen dan lachen. humor verlicht je lasten, geeft hoop, brengt je in contact met anderen en houdt je met je benen op de grond gefocust en alert. 

Zes jaar geleden stak Iris van Deutekom mij met dit heerlijke virus aan. Dank
Ik voel me hierdoor meer aanwezig op deze wereld. Het niet zichtbare meisje, had een manier gevonden om zichzelf zichtbaar te maken.
Ik heb een weg gevonden om meer contact te ervaren met anderen en met mezelf. Vanaf kinds af en worstel ik met blokkades, onzekerheid, gevoeligheid, zwaarte en verlegenheid. Met creativiteit kon ik hier gelukkig voor een deel mee omgaan. Een enorme drive om te creëren, wat ik niet in woorden kon uitten. Met Lachyoga kan ik weer contact maken met mijn spontane flow, wat ik ook uit de creativiteit ken. Ik kan lachen met alles wat er voorbij komt. Ik hoef er niet meer mee te worstelen, juist ermee lachen helpt om het laten te stromen. Mijn gevoeligheid wil alleen maar gezien en gevoeld worden.

Heerlijk spelen en lachen met alle stemmetjes. Voelen of ook het tegenovergestelde van het stemmetje waar kan zijn. "Ik ben hopeloos" ik ben krachtig! Als het stemmetje bevrijdend voelt, dan klopt het. Het leven en jezelf niet zo serieus te nemen en tegelijkertijd ook weer wel. Ik kan zo meer contact met mijn diepe kern ervaren.

Afgelopen jaar heb ik al wat lessen gegeven en ik weet dat het klopt en toch blijft het ook nog erg spannend. Ik kom hier alle stemmetjes erin tegen. Ik geef mezelf toestemming om hier heerlijk mee te gaan experimenteren komend jaar. Voel je een roep om mee te experimenteren of herken je hier iets van? Je bent harte welkom met al je gevoelens en gedachten! En wil je me helpen dit te verspreiden, zodat ik deze roep kan leven!
(zondagmiddag)

Concert
Loes Swinkels

Met haar veelzijdige, soulvolle stem, oprechte liedjes en reisverhalen weet singer songwriter Loes Swinkels haar publiek vaak te ontroeren. Loes reisde de wereld over, van Afrika tot Azië, Canada, USA en Australië op zoek naar haar plek in de wereld. Ze verloor uiteindelijk haar hart aan Nieuw Zeeland en kwam thuis in zichzelf. Haar reizen en levenservaringen zijn de inspiratiebronnen voor Loes' leven en liedjes, waarin ze liefde en licht wil delen.

Het in 2015 uitgebrachte album 'Nothing As I Know' kreeg goede recensies in Lust For Life, Jazzism en Heaven. Er werd gesproken van een 'on-Nederlands goed album'. Na anderhalf jaar spelen door heel Nederland voelde Loes dat het tijd was voor verandering. Ze liet haar band en haar muzikale streven los en trok opnieuw de wijde wereld in. Nu, 6 jaar later, komt Loes met een nieuw album: 'Ocean Heart'. Met liedjes die ze schreef in Nederland, USA, Canada, Australië en Nieuw Zeeland. Op 'Ocean Heart' laat ze ingefluisterd door de wind en de zee - haar hart zingen. Over waar ze is, wie ze liefheeft, wie ze mist. Over dichtbij en heel ver weg. Een ode aan de liefde, het leven en Moeder Natuur. Voor dit album werkte ze samen met producer Ton Snijders en muzikanten Lean Robbemont, Charles Nagtzaam, Tim William van Ouwerkerk, Marcel Verbeek en Patricia Pattinama.Op 'Ocean Heart' blijft Loes heel dicht bij zichzelf. Ze omarmt waar het in haar leven werkelijk om draait. In deze rustige, eerlijke, oprechte liedjes zijn Loes's licht en liefde beter voelbaar dan ooit.
https://www.loesswinkels.com/

(zaterdagmiddag)